En PT utbildning som är perfekt för dig

Drömmer du om att gå en utbildning för att bli personlig tränare, men tvivlar på att du har tid? Gå utbildningen på distans och få både stöd och uppmuntran från skickliga kursledare.

Du som är engagerad i motionsaktiviteter och har en dröm om att hjälpa andra med fitness, kost och kroppsmedvetande, har nu chansen att förverkliga detta. Det finns distansutbildning som du kan anmäla dig till och få de nödvändiga kunskaperna. Vill du känna att du har rätt kompetens för att kunna vägleda andra är en PT utbildning något för dig. Du varvar teori med praktik, och det allra mesta kan du läsa på distans. Du kan också arbeta som kostvägledare och göra en insats på hälsoområdet. En PT utbildning öppnar många möjligheter för dig.

Jobba som personlig tränare

Du kan jobba på ett gym som instruktör, och du kan också ha egna klienter som anlitar dig för rådgivning och träning. När du har en PT utbildning på ditt CV är du kvalificerad att ge råd om olika rörelser, du har kunskaper om anatomi och känner en större självsäkerhet i ditt jobb som instruktör. Även om du redan kan en hel del, kommer du att bli betraktad som expert när du har en formell utbildning också.

Det är en stor kundkrets du kan skaffa dig som personlig tränare. Folk är mycket hälsomedvetna, och det finns många som behöver en knuff i rätt riktning för att leva ett mer aktivt liv. Där har en personlig tränare stor påverkan.