Om oss

Alla vill må så bra som möjligt och det finns en strävan i att bli bäst på alla plan. Det senare kan vara förödande för det förra. Menas: att vi hela tiden tävlar och sätter en osund press på oss själva kan leda till att vi mår sämre än vad vi borde göra.

Vi ska prestera maximalt på arbetet och klättra på karriärstegen, vi ska vara världens bästa förälder, vi ska ha ett rikt socialt liv, vi ska hinna träna, vi ska köra en bra bil och bo i ett perfekt hus. Det skapar en stress och en osund sådan: vi jämför oss med andra och faller kort i detta.

I många fall så handlar det om sociala medier också. Vi scrollar flödet och ser att person A lyckats med en sak, att familj X verkar vara på en resa och att den och den arbetskamraten lyckats genomföra ett maratonlopp. Roligt – men även något som föder avundsjuka och som kan skapa tankar om att man själv aldrig riktigt lyckats. Känner du igen dig?

Samma sak gäller för det egna utseendet. Få är nöjda med sina kroppar och vi lever i en tid där kroppsidealen är allt annat än sunda. Ser man inte bra ut så mår man sämre inombords. Utöver detta så kan vi även nämna en sämre kost, en sämre tandhälsa och en massa obehagliga tendenser som smyger längre ner i åldrarna – ångest och rena depressioner.

Det är dags att vända på utvecklingen och vi ska vara ett lokomotiv i detta. Genom tips, fakta och nya idéer ska vi bana väg för en ny, bättre framtid för dig som läsare. Hur ska du komma igång med träningen? Vilken kost ska du välja? Hur kan du minska stressen? Är det möjligt att lägga undan mobilen under fasta tider på dygnet? Vi ska ge dig svaren på dessa frågor och ge dig en kickstart till ditt nya liv. Spänn fast dig. Nu åker vi!