Att börja om – söka nytt jobb

Det kan vara svårt att veta vad man vill arbeta med, särskilt om man precis har fått sparken. Vad för jobb ska man söka och vad finns det ens för jobb idag? Kanske vore ett arbete inom vården kul?

Att veta vad du ska göra i livet efter att du blivit uppsagd från jobbet kan vara svårt. Det är inte alltid helt lätt att veta vad man ska göra eller ens vem man är, om man inte får arbeta med det som varit ens levebröd under flera år. Vad vill du? Vem är du? Stora frågor som ofta kan vara svåra att få ordentliga svar på. Det krävs eftertanke och det krävs jobb, hårt jobb.
Att börja söka nytt jobb när man haft den delen på det torra under väldigt lång tid kan också vara svårt. I vilken ände ska man ens börja?

Ett givande arbete

Det finns många yrken idag. Egentligen kan man välja och vraka. Fast det är ju inte riktigt sant med tanke på kompetens och utbildning. Men många arbeten kräver inte vare sig särskilt mycket erfarenhet eller utbildning. Man får helt enkelt lära sig under tiden. Många väljer idag att börja arbeta inom vården när de vill hitta ett mer givande jobb. Kanske borde du prova att arbeta i hemtjänst i Stockholm? Det är ett väldigt givande och omväxlande jobb för den som tycker om att vara i farten. Du åker runt och besöker människor i deras egna hem och hjälper till med sådant de behöver.